Piparit kuusessa - 15. luukku

maanantai 15. joulukuuta 2014



Piparit ovat todella kaunis kuusenkoriste. Piparit voi koristella ja kuorruttaa pikeerillä tai panostaa vain ripustusnauhaan. Halpojakin ne ovat: lasipallosta saa pulittaa hyvän viisi euroa kipaleelta, pipareita saa femmalla enemmän kuin isokaan kuusi jaksaa kantaa. Ja jos tulee ahmittua koristeet kuusesta jo ennen joulua, niin eiku kaulin esiin ja kohta jo korvaajat killuvat oksilla.



Leivontablogit ovat täynnä mitä upeampia kuorrutettuja pipareita, piparkakkutaloja ja muita koristeita. Niitä voi etsiä Googlella, täällä Prinsessakeittiössä koristeet ovat vähän kömpelömpiä. Piparit ja niiden koristeleminen on mulle vähän uusi juttu.



Ilmoitin joulukalenterin tunnuksena käytetyn piparikalenterin Hotelli- ja ravintolamuseon PipariBattlen, käy antamassa kuvalle äänesi Instagramissa.

Sopiva reikä pipareihin syntyy mehupillillä.



Pikeeri

1 valkuainen
2,5 dl tomusokeria
3 tippaa etikkaa

Laita kulhoon valkuainen ja desi sokerista. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon etikka. Lisää loput sokerit ja vatkaa vielä joitakin minuutteja. Lado pakastaspussiin. Leikkaa pussin kulmaan mahdollisimman pieni reikä (sitä on tarvittaessa tosi helppo suurentaa, ei pienentää) ja pistä koristellen.




Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements