Punasipulipiirakka - 5. luukku

perjantai 5. joulukuuta 2014



Tässäpä herkkuloista pikkujoulupöytään tai linnanjuhlavalvojaisiin. Pitemmittä puheitta suoraan reseptiin:

Punasipulipiirakka karamellisoiduista sipuleista

1 levy valmista esikaulittua pakastevoitaikinaa
tai
500 g punasipuleita
2 rkl oliiviöljyä
muutama oksa tuoretta timjamia
1 dl balsamicoa
0,5 dl ruokokidesokeria
0,5 tl jauhettua neilikkaa
suolaa
vuohenjuustoa, joka tuorejuustotyyppistä tai kiekkoa.

Sulata valmis taikinalevy ohjeen mukaan. Suorita kaikki kaulinnat vasta kun sipulit ovat valmiit, riippumatta mitä taikinaa käytät.
Kuori sipulit ja leikkaa ne siivuiksi juuri-latvasuunnassa. Laita siivut kera oliiviöljyn ja timjamin isoon, paksupohjaiseen pannuun. Paistele sipuleita miedolla lämmöllä välillä käännellen noin 10 minuuttia. Lisää pannuun balsamico, sokeri, neilikka ja suola. Jatka paistamista kunnes sokeri on sulanut, balsamico tiivistynyyt ja sipulit ihan pehmeitä ja ihanan tahmeita. Ota pannu liedeltä.
Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Kauli taikina muutaman millin paksuiseksi suorakaiteeksi, nosta levy uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä karamellisoituneet punasipulit taikinapohjalle, jätä reunoista noin sentti vapaaksi täytteestä. Lisää vuohenjuusto, jos käytät tuorejuustoa, laita lusikalla nokareita, jos kiekkoa, leikkaa siitä noin sentin paksuisia siivuja ja laita piirakalle.
Paista uunissa 25-30 minuuttia.



Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements