Piparipullat - 13. luukku

lauantai 13. joulukuuta 2014

Hyvää Lucian-päivää! Lucia-neitosellahan on se ihan oma pulla, johon laitetaan sahramia ja väännetään kiehkuralle. Jouluisia pullia on muitakin, nimittäin piparipulla. Ja sehän on pulla, jonka päällä on piparia. Pullataikinan salaisuus on käyty täällä läpi muistaakseni aiemminkin, mutta kerrataan. Mulla on serkku, joka leipoo älyhyvää pullaa. Muutamat älyhyvät syötyäni kysyin reseptiä nämä jumalaiset herkkupullat tuottavaan taikinaan. Serkku oli vähintäänkin huvittunut. Ohje löytyy joka jauhopussin kyljestä..

Pipareihin löytyy ohje alla olevasta kuvasta, klikkaamalla pääset Gasumin sivuille, josta kuva löytyy suurempana jos tuosta on hankalaa tihrustaa. Kannattaa pipareja leipoessa jättää pala pullia varten eikä mitenkään toisin päin koittaa tätä toteuttaa.

http://www.gasum.fi/joulu


Leivo pullat. Kun ne ovat viimeisessä kohotusvaiheessa eli pellillä palloina liinan alla, leivo piparit. Voitele pullat juuri ennen uuniin laittamista, nosta joka pullalle yksi pipari. Paista 200-asteisessa uunissa kunnes pullat ovat kypsiä (noin 10 min).


2 kommenttia

Blogger Template created by Photographic Elements