Torttuhillo - 2. luukku

tiistai 2. joulukuuta 2014

Miksi tehdä torttuhillo itse? No koska parempi maku, lisäaineksia nolla ja mausteita voi laittaa mitä haluaa! Myönnän kyllä auliisti, että tässä on ihan ensimmäinen itse tekemäni luumumarmeladi, mutta samaan virkkeeseen lupaan, että yhtään en enää kaupasta valmiina osta.Vaikka torttumarmeladin keittäminen on nopeaa ja helppoa, kannattaa kerralla keittää reilu satsi. Hillo säilyy jääkaapissa ihan hyvin ainakin jouluun.Torttuhillo
250 g kuivattuja luumuja
1 vaniljatanko
1 kanelitanko
2 dl vettä
(1 rkl tummaa rommia)

 Halkaise vaniljatanko pitkittäin. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen kunnes luumut soseutuvat haarukalla sekoittamalla. Poista tangot ennen kuin annat haarukan kiertää luumuissa. (Vaniljatangon voi huuhtaista ja käyttää uudelleen vastaavaan tarkoitukseen.)
Säilytä hilloa jääkaapissa.

VINKKI: Älä jätä pois rommia.


8 kommenttia

 1. Täällä teen aina torttuhillon itse kun sitä ei kaupoista saa. Kiva hillo!

  VastaaPoista
 2. Minä teen aina taikinat itse ja laatikot ja kaikki vaan eipä ole tullut mieleen tehdä luumumarmelaadia itse! Kiitos vinkistä, tätä on kyllä pakko kokeilla tänä jouluna :).

  VastaaPoista
 3. Kiitos ohjeesta! t. Ulkosuomalainen googlettelija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä! Ulkomailla (paitsi ehkä just Ruotsissa) ei varmaan torttumarmeladia saakaan, mutta kuivattuja luumuja saa kaikkialta.

   Poista
 4. Huh huh, kun tästä tuli hyvää!

  VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements