Kuumasiideri on goldenkäppimäisestä nimestään huolimatta mausteista tuorepuristettua omenamehua ja ihana joulukuinen juoma perinteisen glögin oheen. Siiderinkin voi terästää omalla mieliterävällään. Kokeilin tummaa rommia ja se toimi unelmaisesti, seuraavaksi siiderin seuraksi kupposeen lurahtaa hieman yhden tähden jallua.
Vaahterasiirapin voi korvata ihan sokerilla tai jättää kokonaan poiskin vaikka siideri tuppaa kyllä olemaan aika kirpakkaa.
Kuuma siideri
1 l tuorepuristettua omenamehua
1 kanelitanko
3 tähtianista
3 kokonaista neilikkaa
3 kokonaista kardemummaa
0,5 dl vaahterasiirappia
Mittaa kaikki aineet kattilaan ja keitä siideriä hellästi puolisen tuntia.
Alkuperäisohje kirjasta Pipsan keittiössä.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti