Pähkinäiset omena-sinihomejuustoneliöt - 17. luukku

keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Joulunalusaika vaatii useastikin pientä hiukopalaa. Eikä glögin kanssa viitsi joka ilta samaa napostaa, joten valinnanvaraa olla pitää.

Voitaikinaan leivotut neliöt voi tehdä joko isoina tai ihan pienen pikkuisina. Iso neliö syntyy leikkaamalla valmis voitaikinalevy kahtia, pienoinen syntyy leikkaamalla sama levy kahdeksaan osaan.



voitaikinalevyjä
kananmuna 
omenasosetta tai -hilloa
kanelia
sinihomejuustoa
pähkinöitä maun mukaan

Sulata voitaikinalevyt ohjeen mukaan (tai käytä itse valmistamaasi voitaikinaa). Leikkaa voitaikina sopivan kokoisiksi neliöiksi, huomio, että voitaikina kutistuu paistettaessa. Asettele neliöt uunipellille leivinpaperille ja voitele ne kananmunalla.
Mausta omenasose kanelilla, lusikoi sosetta neliöille. (Jos käytät sokeroimatonta sosetta, sekoita joukkoon myös muutama lusikallinen ruokokidesokeria). Murusta päälle reilusti juustoa. Rouhi pähkinät veitselle ja murustele rouheet neiliöille.
Paista 200-asteisessa uunissa kunnes taikina on kullankaunista.

Ohje on alunperin jostain vanhasta ruokalehdestä, ehkä Maku, varma en ole.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements