Minttusuklaamarengit - 16. luukku

tiistai 16. joulukuuta 2014

Isot marengit ovat sisältä ihanan sitkaita, pienet taas rouskahtavat yhdellä haukulla. Marengit säilyvät hyvin huoneenlämmössä, joten niitä voi tehdä jo nyt makoisiksi joululahjoiksi.


 

Minttusuklaamarengit

2 valkuaista
1,5 dl sokeria
50 g tummaa suklaata
2 rkl mariannerouhetta

Vatkaa valkuaiset ja sokeri vesihauteessa noin 60-asteiseksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista ilman haudetta kunnes vaahto on kiiltävää ja erittäin kovaa ja sitkasta.
Eli: Laita kattilaan muutama sentti vettä ja kattilan päälle lasinen tai metallinen kulho. Kulhon tulee istua kattilaan niin, että pohja ei kosketa vettä. Laita kattila liedelle ja pistä vatkaten. Käytä sähkövatkainta. Jos et omista lämpömittaria on 60 astetta saavutettu kun näppejä alkaa poltella niitä vaahtoon dipatessa. (Minulla on yleiskone ja siinä metallinen kulho, vatkaan seosta vesihauteessa käsin ja siirrän kulhon sitten koneeseen.)
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Kaada sula suklaa valkuaisvaahtoon, lisää mariannerouhe ja kääntele varovasti, jotta marenkiin jää raitoja.
Voit lusikoida massan pursotuspussiin tai nostella nokareita suoraan leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 100-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.



Kaneliässien yhteydessä kerroin mummini tarjonneen aina pieniä valkoisia, ne ovat tietenkin marenkeja!


2 kommenttia

  1. Ihana ohje ja kuva! Suunnittelinkin tekeväni suklaamarenkeja joulun jälkkäripöytään, mutta taidan myös lisätä joukkoon hieman minttua, kiitos kivasta ideasta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttu sopi näihin tosi hyvin, vähän raikkautta makeuteen.

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements