Rapujuhlat

keskiviikko 17. syyskuuta 2008

Viime viikon lauantaina vietettiin ensimmäiset rapujuhlat serkusten kesken. Juhlista tulee varmasti perinne kun serkkujuhlat alkavat jo muutenkin muodostua perinteeksi erilaisissa merkeissä ja meillä kaikilla oli niin mukavaakin. Meitä oli paikalla 14 kun kaikki serkut ja serkunkanssa-asujat lasketaan yhteen. Snapsia riitti ja snapsilaulut tulivat tutuiksi. Myöhemmin laulu raikasi kitaran säestyksellä niin heleästi, että naapurisopu taisi joutua pienelle koetukselle, myös paikallisessa ravitsemusliikkeessä ehdittiin aiheuttaa pahennusta. Ilta huipentui kotimatkaan, kenen muun isä hakee kolmikymppiset huikkaantuneet lapsensa bileistä keskellä yötä ja kuskaa omat ja sukulaislapsensa kunkin kotiovelle saakka?

Rapumenu 2008
Kurpitsakeittoa
Rapuja ja paahtoleipää
Karitsankaretta, puolukkaista suppilovahverokastiketta ja paahdettuja punajuuria
Mango-rahkakakkua

1 kg kurpitsaa
lasillinen valkoviiniä
1,5 l kanalientä
ripaus muskottia
ripaus suolaa
2 dl kermaa

Poista kurpitsasta siemenosuus ja kuori. Kuutioi jäljelle jäävä osuus. Laita kurpitsakuutiot kattilaan, käädä päälle viini ja kanaliemi. Keitä ilman kantta kunnes kurpitsa on pehmeää, soseuta. Lisää kerma ja kiehauta nopeasti, mutta älä enää keitä.


1 kg suppilovahveroita
2 sipulia
3 dl kermaa
1 dl puolukoita
suolaa
mustapippuria
50 g voita

Nouki sienistä neulaset ja muut murikat. Silppua sipuli. Sulata voi kasarissa ja kuullota siinä sipuli. Lisää sienet ja hauduta nopeasti. Mausta suolalla ja vastarouhitulla pippurilla. Lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi, älä keitä. Lisää kastikkeeseen lopuksi puolukat.

2 kommenttia

  1. Lammas ei ole meikäläisen lempparia, mutta Veera sä teit sen. Ruoka oli kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan LOISTAVAA!

    Blogisi on myös hauska. Ihan uppouduin lukemaan. Pitäisi varmaan itse myös perustaa oman henk.koht. suklaaklubi. Idea kuulostaa jokseenkin houkuttevalta.

    Sen verran on pakko sanoa, että kakku oli mango-rahka- ei juustokakku :)

    Tytti

    VastaaPoista
  2. Kiitos serkkusein!
    Kakku on nyt korjattu, mä aattelinkin, että se ei maistunut juustokakulta. Pistän kokeiluun häiden jälkeen, ennen niitä pitäis herkutella vähemmän tai en mahdu mekkooni.

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements