Papardelle integrali piccanti con zucca e pancetta

sunnuntai 5. lokakuuta 2008

Eli tulinen kokojyväpapardelle kurpitsalla ja pekonilla. Vai mikä jyvä se on, ehkä täys eikä koko? Jyvä kuin jyvä, kurpitsan ja pekonin liitto on täydellinen.
Ken tätä kokeilee, leikatkoon kurpitsan vähän pienemmiksi paloiksi, ei paljoa, mutta vähän. Ei sillä ettäkö näissäkään möhkäleissä mitään vikaa olisi ollut, pienempi olis vaan nätimpi.

paparedelleja
400 g kurpitsaa (raakapaino siemenillä ja kuorilla)
100 g pekonikuutioita
oliiviöljyä
suolaa
peperincino
persiljaa

Paista pekonikuutiot pannulla rapeiksi ja laita ne sitten sivuun odottamaan. Poista kurpitsasta siemenet ja kuori, kuutio malto pieniksi kuutioiksi. Pilko peperoncino samaan pannuun, jossa pekonit paistettiin, (älä siis pese sitä välillä), lisää loraus öljyä ja kurpitsan palat. Kullota kurpitsat kypsiksi ja mausta ripauksella suolaa. Lisää pekonikuutiot ja silputtu persilja, sekoita keitetty pasta kurpitsoihin ja tarjoile parmesaaniraasteen kera.

3 kommenttia

 1. onko tulinen kokojyväpapardelle itsetehty?

  joko olet muuten saanut sitä mustekalanmustetta?

  VastaaPoista
 2. Papardelle on merkkiä Garofalo ja Stockalta hankittu.
  Mutta hiivaleipäjauhoista tai grahamista saisi itse vääntämällä oivallista tummaa pastaa.

  Mustekalanmuste on muuten hankittuna. Lyhyesti tarina on sellainen, että purkki on julmetun kokoinen ja vielä julmetumman kallis.
  Muste säilyy avaamattomassa purkissa ikuisuuden, mutta ei avatussa, joten loppu pitää pakastaa annospusseissa. Ja kuten tiedetään, niin uudelleenpakastusta ei koskaan millekään suositella.
  Nyt kannattaakin tehdä niin, että sinä (ja kaikki muutkin halukkaat) saavat tuosta mun purkista satsin. Voisin avata purkin just ennen lettukestejä ja tuoda mustetta sinne sitten. Voit itse päättää valmistatko siitä jotain heti vai laitatko pakkaseen.

  VastaaPoista
 3. loistoidea veera! me otamme ainakin mustetta! hinnoittelet vaan sitten niin tiedetään varata käteistä.

  VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements