Kookos-kurpitsakeitto

maanantai 27. lokakuuta 2008

Kun kaupasta löytyi oikein tumman oranssia kurpitsaa, niin en voinut mitenkään olla ostamatta kunnon kimpaletta, josta keitin upean värisen pehmeän keiton.
Chilin ostoon pyysin myyjän apua, mutta miedoksi jäi vaikka laitoin siemenetkin. Sinänsä omituinen seikka, että samoista chileistä seuraavana päivänä keitetty katkarapukeitto oli polttavan tulista, liekö tuo kookosmaito, joka maut pehmensi tai sitten se on kurpitsan taikaa.
Nautin keittoa vastaleivotun leivän ja avokadotahnan kanssa. Keittoa riitti kahdeksi seuraavaksi päiväksi ja se vain parani vanhetessaan.

1 kg kurpitsaa
1 chili
1 sipuli
1 l kasvislientä
1 tlk kookosmaitoa

Poista kurpitsasta kuori ja siemenmalto. Leikkaa jäljelle jäävä kurpitsaliha reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja pilko sipuli, siivuta chili. Laita kaikki edellä mainitut kattilaan oljytilkkaan ja freesaa hetki. Kaada kattilaan kuuma kasvisliemi ja keitä kunnes kurpitsat ovat pehmenneen. Kurpitsanpalojen koosta riippuen tähän menee 10 – 15 minuuttia. Soseuta keitto. Kaada sosekeittoon yhden kookosmaitotölkin sisältö ja kiehauta, mutta älä enää keitä.

Keiton kuvasta tuli niin törkeen huono, ettei sitä voi millään julkaista. Kuvitus on kuitenkin kivaa, joten ihailkaa mun supersöpöä James-kissaa!

8 kommenttia

  1. Kurpitsa keitto on yksi mun ehdottomista lemppareista.

    Taalla Englannissa nain jonkin aikaa sitten ruoka ohjelman jossa keitettiin kurpitsa keittoa niin, etta ensin leikattiin 'kansi' pois, kurpitsa tyhjennettiin siemenista ja tilalle laittettiin vetta, suolaa ja kenties jotain mausteita (en nyt muista). Sitten 'kansi' (kanta tai se paallispuoli) laitettiin takaisin paalle ja koko kurpitsa kypsennettiin muutamassa minuutissa mikroaalto uunissa.

    Eipa kylla ole mikroaalto uunia, muuten ehka kokeilisinkin... :)

    VastaaPoista
  2. Just eilen ostin ison palasen kurpitsaa, ja mietinkin mitä siitä vois tehdä.....tätähän voisi kokeilla. Komea on James kisu.

    VastaaPoista
  3. Meidäm mikroon saa tulla kokeilemaan moista keitosta!!
    Ihana, ihana James! (olsikos kissankynnenleikkaajalle keikka? :)

    t.äiti

    VastaaPoista
  4. Anonyymi (jota äitini ainakin siskokseni olettaa kun kutsui omaa mikroaan käyttämään :D): Voihan sen kurpitsan laittaa uuniinkin. Menee vaan vähän kauemmin kuin muutama minuutti..
    Jos olet todella siskosein, niin kohta nähdään, jos et niin ei se mitään, mukavaa kun kommentoit. :)

    Yaelian: Jos ei keitto nappaa, niin muista tsekata kurpitsahaasteen eli syyskyyn ruokahaasteen sato Kurpitsamoskasta.
    Keitto oli kyllä ihan mielettömän hyvää.

    VastaaPoista
  5. Veera, mulle tulee niin nälkä kun luen sun ohjeita :)

    VastaaPoista
  6. Siskohan se on joka taalta Englannista kirjoittelee :)
    Mutta hupaisa ajatus, etta aiti kutsuu jotain tuntematonta hanen mikroaan kayttamaan :D

    Mutta todellakin nahdaan ihan pian!

    VastaaPoista
  7. Keitto oli tosi ihanaa, kokkasin eilen ja linkkasin postauksessani tänne tänään! Muutenkin täällä on ollut tosi houkuttelevia ohjeita viime aikoina - ostin kurpitsan ensin kurpitsaleipääsi varten, mutta sitten en voinutkaan jättää keittoa kokeilematta :).

    VastaaPoista
  8. Kiitos Irene! Mukavaa kuulla että maistui.
    Mä ostin tänään uuden kimpaleen kurpitsaa kun Stockalla oli edelleen sitä superoranssia ja aion tehdä siitä juurikin tuota leipää taas.

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements