Pekoniporkkanat

keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Hesarin kestotilaajat saivat tilata ennakkoon lehden 4 euron arvoisen Syyssato-liitteen. Liite ilmeistyi jo kuukausi sitten ja aiheutti ensisilmäyksellä ihmetystä pienen ja ohuen olemuksensa vuoksi (mitäköhän mäkin 4 eurolla odotin). Mutta ei ole liitettä kokoon katsominen, paperi on ohutta ja siksi sisältöä tuhdisti jopa 56 sivun verran plus pari sivua omille muistiinpanoille, reseptejä vihkoon mahtuu lähes sata, suositeltava hankinta siis. Jos ei nyt joka ohjetta ihan sellaisenaan testattua tule, niin ainakin vihkosta saa hyviä ideoita sesongin herkkujen hyödyntämiseen.
Pekoniporkkanoiden ohje on suoraan vihkosta. En kuorinut porkkanoita, mutta suosittelen niin tekemään ihan ulkonäkösyistä. Hiukan minua epäilytti porkkanoiden maustaminen murustetulla lihaliemikuutiolla, mutta tein just kuten ohjeessa neuvottoon ja vastoin ennakko-odotuksia porkkanatikut pyörähtelivät pannulla kuin tanssi ja mausteet jakautuivat tasaisesti.


Sanoisin, että uunin lämpötilaa voi nostaa ainakin 200 asteeseen tai muuten ei tirise mikään. Mutta mulla onkin kaasu-uuni, jossa ei ole mitään asteikkoa nappulassa, niin en nyt pysty varmaksi sanomaan. Pieni grillitys tekisi myös terää. Ja persilja, valmiit porkkanat kaipaavat vihreää koristusta, mutta mulla ei ollut persiljaa, niin en laittanut mitään.
Ohje siis aika suoraan Hesarin Syyssato 2008 -lehtisestä pienin muokkauksin.

4 porkkanaa
4 pekoniviipaletta
1/2 dl parmesaaniraastetta
oliiviöljyä
1/2 lihaliemikuutio
muskottipähkinää


Pese ja kuori porkkanat ja keitä ne puolikypsiksi. Valuta porkkanat ja leikkaa ne pitkittäin neljään osaan. Laita porkkanatikut kuumalle pannulle öljytilkkaan ja mausta muskottipähkinällä ja murennetulla liemikuution puolikkaalla. Kääntele porkkanoita pannulla viitisen minuuttiam jotta maustuvat ja paistuvat tasaisesti joka puolelta. Jäähdytä paistuneet porkkanatikut (käsittelyn helpottamiseksi). Kääri jokaiseen pekonisiivun sisään neljä puikkoa porkkanaa, nosta kääreet uuniastiaan ja ripottele päälle juustoraaste. Paista 180-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

4 kommenttia

 1. ei pöllömmän oloisia, vaikka tuskinpa yltävät sinun postaamiesi vastaavien parsakääröjen tasalle ;) ne olivat tosi namia!

  VastaaPoista
 2. Aik moist enerkia tuhlamist sano raumlaine.

  VastaaPoista
 3. Hyppysellinen: Kevättä ja parsakautta odotellessa, ne tosiaan olivat hyviä!

  Anonyymi: Niin aattele, mä tein kuitenkin samana päivänä paahtopaistin ja perunagratiinin ja leivoin kakun. Käytin kaikkia mun kaasulieden levyjä monta kertaa ja yhtaikaa ja taisinpa lämmittää mun kaasu-uuninkin kahteen kertaan. ;)

  VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements