Mustikkapullat limellä ja ranskankermalla

maanantai 6. elokuuta 2012

Pullapohjainen mustikkapiirakka on ehkä kesäherkkujen ykkönen, ainakin mustikka-aikaan. :) Tällä kertaa leipaisin piirakan sijaan pullia ja maustoin mustikat limellä ja ranskankermalla. Pistin pullataikinaan normisokerit, mutta ranskankermaan en yhtään ja mustikoidenkin päälle vain vähän. Maistoin ensimmäistä erää ennen kuin uskalsin laittaa seuraavaa uuniin, mutta sokeria oli juuri sopivasti. Pullien täyte ei ollut lainkaan kirpakkaa, muttei makeaakaan. Lopputulos oli kokonaisuutena minun makuuni täydellinen.
Pakastin osan pullista siten, että leikkasin pullien väliin leivinpaperista neliöt täytettä suojaamaan.
Kuvat ovat puhelimella Instagramiin otettuja, löydät minut sieltä etsimällä käyttäjää Suklainen.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mustikkapullat (27-30 kpl)

200 g voita
50 g hiivaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
ripaus suolaa
(ripaus kardemummaa)
5 dl maitoa
n. 1 kg vehnäjauhoja
1 kananmuna (voiteluun)
1 l mustikoita (enemmänkin on varmuuden vuoksi hyvä olla)
2 dl ranskankermaa
1 lime

Tee pullatakina. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön, jotta se on aivan pehmeää.
Sekoita kulhossa hiiva, sokeri, kananmunat, suola ja kardemumma. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiivaseokseen.
Lisää jauhoja desi kerrallaan aluksi vatkaten ja lopulta joko käsin tai yleiskoneen taikinakoukulla vaivaamalla. Vaivaa taikinaan viimeisen jauhoerän mukana pehmeä voi. Vaivaa reilusti monta monituista minuuttia, koneella vähemmän kuin käsin.
Kohota kaksinkertaiseksi. (Ohje lienee sama kuin jokaisen jauhopussin kyljessä.) Taikinan kohotessa sekoita ranskankermaan limen raastettu kuori ja puristettu mehu.
Kaada taikina jauhotetulle alustalle, jaa neljään osaan, vaivaa osat pötkylöiksi ja leikkaa yhtä suuriksi paloiksi. Pyöritä paloista pullia, nosta pullat heti pellille. Pyöritä kaikki pullat kerralla valmiiksi.
Ota lasi tai muki ja paina sen pohjalla pullat piirakoiksi. Irrota paininväline haarukan avulla ja pistele piirasen pohjalle nopeasti muutama reikä jos tuntuu, että taikina vetäytyy heti taikaisin pullaksi.
Voitele pullien reunat munalla. Lusikoi jokaiseen pullaan mustikoita ja päälle ranskankermaa. Paista 225-asteisessa uunissa kypsiksi.


2 kommenttia

  1. VOITELE PULLA ENNEN KUIN LAITAT MUSTIKAT !!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä sä siinä kiljut??
      Eikös ohjeessa just noin sanota? Onko se sulta jotenkin erityisesti pois jos mä olen tehnyt jotenkin eri tavalla?
      Jösses.

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements