Värikäs pastasalaatti

keskiviikko 15. elokuuta 2012

Herra Prinsessa kysyi miten keksin tehdä juuri tällaista salaattia.
Vahvasti värikeskittynyt ajatus-kauppaprosessi eteni näin:
Lähikaupassa oli kotimainen parsakaali hyvässä tarjouksessa. Lastasin koriin kolme päätä. Kaupan lihavalikoima on hyvä, mutta satunnainen, kalaa ei ole. Pasta olis kiva, mutta ei perinteisesti. Parsakaali on niin kauniin väristä, jospa siitä lähtis. Tomaatteja löytyi kotoa, mustat pavut tuovat lisää ruokaisuutta ja paistettu halloumi on aina hyvää ja sopii väripalettiin, joten otin niitä. Pastahyllystä löytyi aurinkokuivatuilla tomaateilla värjättyä pastaa, joten nappasin pussillisen sitä ja päätin unohtaa tomaatit. Kotona kauppakassia purkaessa löysin jääkaapista mozzarellaa ja pekonia, halloumi vaihtui niihin. Limejä oli vielä kaksi jäljellä, ja sitrus kun sopii parsaan, oli salaattikastike siinä.
Ei kovin monimutkaista eikä järin kiinnostavaakaan. :D

Pastasalaatti parsakaalilla

pussillinen pastaa
1 iso parsakaali
1 pkt pekonia
1 tlk mustia papuja
1 mozzarella
1 lime
oliiviöljyä

Keitä pasta.
Jaa parsakaali suupalakokoisiin kukintoihin ja keitä muutama minuutti.
Paista pekonisiivut rapeiksi 225-asteisessa uunissa, leikkaa paistuneet pekonit saksilla suikaleiksi. Valuta ja huuhtele pavut. Revi mozzarella. Raasta limestä kuori ja purista mehu.
Sekoita ainekset kulhossa ja viimeistele reippaalla lorauksella oliiviöljyä.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements