Mustikka-valkosuklaamuffinit

perjantai 3. elokuuta 2012

Sitten kun minulla on oma kahvila, lupaan leipoa teille näitä joka päivä!



Minulla on selkeä muffini-innostus. Sen jälkeen kun keksin miten ne kohoavat kauniisti, on tehnyt mieli leipoa jotain melkein joka päivä.
Viime viikonloppuna kerätty mahtava mustikkasaalis on päätynyt suurelta osin pakastimeen, mutta kolmisen litraa jätin jääkaappiin leivontaa, mustikkamaitoa ja Lapsi Prinsessan pinsettiotetreeniä varten.

Mustikka-valkosuklaamuffinssit (12 kpl)

125 g voita sulatettuna ja jäähdytettynä
1 kanan muna
125 ml kermaa
250 g vehnäjauhoja
125 g sokeria
1 tl ruokasoodaa
70 g valkoista suklaata
2 dl mustikoita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kosteat aineet keskenään. Yhdistä nopeasti sekoittamalla. Kääntele taikinaan pilkottu suklaa ja mustikat.
Annostele muffinivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuttia.

Keksin Pinterestistä vinkin muffini- ja cookie-taikinan annosteluun. Jäätelökauhalla muffinitaikinan saa siististi vuokiin ja cookiesta saa tasakokoisia.
Jäätelökauhan pitää olla sellainen, jossa on taikinan (jäätelöpallon) irrottava mekanismi.


6 kommenttia

  1. Muffinseja tein eilen illalla ja ne ei jostain syystä lässähtänyt.Useinmiten lässähtää:(((
    Mikä on se konsti,ettei flässähtäis????
    -sirpa-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen näihin viimeisiin satseihin käyttänyt vain ruokasoodaa ja täyttänyt vuoat kunnolla. Nämä seikat tuskin ovat koko konsti vaan jotain tekemistä on kemiallakin. :) Mut mulla on toiminut.

      Poista
  2. Olivatpa hyviä! Tosin korvasin kerman jugurtilla ja laitoin niin pieniin vuokiin, että leivonnaisia tuli 25 kpl. Nämä saivat kunnian olla ensimmäinen muffini-kokeiluni ja taidan tehdä toistekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten mukavaa kuulla, että onnistuit ja oli hyviä! Jugurtti sopii näihin(kin) varmasti hyvin.

      Poista
  3. Kiitos loistavasta muffarireseptistä! Tuli mahtavan kuohkeita ja meheviä muffinsseja. Suklaan vaihdoin tummaan ja mustikat vadelmiin, kun niitä oli sopivasti käden ulottuvilla. Tästä tuli ehdottomasti meidän vakioresepti :-)

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements