Sitten kun minulla on oma kahvila, lupaan leipoa teille näitä joka päivä!
Minulla on selkeä muffini-innostus. Sen jälkeen kun keksin miten ne kohoavat kauniisti, on tehnyt mieli leipoa jotain melkein joka päivä.
Viime viikonloppuna kerätty mahtava mustikkasaalis on päätynyt suurelta osin pakastimeen, mutta kolmisen litraa jätin jääkaappiin leivontaa, mustikkamaitoa ja Lapsi Prinsessan pinsettiotetreeniä varten.
Mustikka-valkosuklaamuffinssit (12 kpl)
125 g voita sulatettuna ja jäähdytettynä
1 kanan muna
125 ml kermaa
250 g vehnäjauhoja
125 g sokeria
1 tl ruokasoodaa
70 g valkoista suklaata
2 dl mustikoita
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kosteat aineet keskenään. Yhdistä nopeasti sekoittamalla. Kääntele taikinaan pilkottu suklaa ja mustikat.
Annostele muffinivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuttia.
Keksin Pinterestistä vinkin muffini- ja cookie-taikinan annosteluun. Jäätelökauhalla muffinitaikinan saa siististi vuokiin ja cookiesta saa tasakokoisia.
Jäätelökauhan pitää olla sellainen, jossa on taikinan (jäätelöpallon) irrottava mekanismi.
Muffinseja tein eilen illalla ja ne ei jostain syystä lässähtänyt.Useinmiten lässähtää:(((
VastaaPoistaMikä on se konsti,ettei flässähtäis????
-sirpa-
Mä olen näihin viimeisiin satseihin käyttänyt vain ruokasoodaa ja täyttänyt vuoat kunnolla. Nämä seikat tuskin ovat koko konsti vaan jotain tekemistä on kemiallakin. :) Mut mulla on toiminut.
PoistaOlivatpa hyviä! Tosin korvasin kerman jugurtilla ja laitoin niin pieniin vuokiin, että leivonnaisia tuli 25 kpl. Nämä saivat kunnian olla ensimmäinen muffini-kokeiluni ja taidan tehdä toistekin.
VastaaPoistaMiten mukavaa kuulla, että onnistuit ja oli hyviä! Jugurtti sopii näihin(kin) varmasti hyvin.
PoistaKiitos loistavasta muffarireseptistä! Tuli mahtavan kuohkeita ja meheviä muffinsseja. Suklaan vaihdoin tummaan ja mustikat vadelmiin, kun niitä oli sopivasti käden ulottuvilla. Tästä tuli ehdottomasti meidän vakioresepti :-)
VastaaPoistaKivaa kuulla, että onnistui ja oli hyvää!
Poista