Tikkelperikakku

sunnuntai 26. elokuuta 2012

Pääsin poimimaan ämpärillisen punaisia ihania karviaisia ja mitäs niistä muutakaan kuin leivonnaisia!


Muistaakseni Pinterestin kautta päädyin karviaiskakkuun. Ohje on melko lailla samanlainen kuin maan mainio muffiniohjeeni ja lopputulos olikin erittäin mehukas. Ohje on alla just niin kuin sen toteutin, mutta suosittelen lisämään vielä vähän sokeria, karviainen kun on aika kirpakkaa. Piirakka myös huutaa vaniljakastiketta, ehkä keittelen sellaista kun tämän piirakkani pakkasesta sulata. Voitteko siis kuvitella, maistoin vain yhden palan ja laitoin lopun pakastimeen!

Karviaiskakku

250 g vehnäjauhoja
125 g sokeria
1 tl kanelia
1 tl ruokasoodaa
50 g voita huoneenlämpöisenä ja pehmeänä
400 g karviaisia
150 ml maitoa
1 kananmuna

Laita kulhoon jauhot, sokeri, kaneli, sooda, voi ja karviaiset. Sekoita. Sekoita keskenään erillisessä kulhossa maito ja muna. Yhdistä kuiva-aineisiin. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Lisää maitoa jos taikina jää kuivaksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuu kakkuvuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements