Kantarellit salviavoissa

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Tämä kesä on kuulemani mukaan paras kantarellikesä piiiitkiin aikoihin. Kieltämättä tätä keltaista herkkua on löytynyt metsästä parilla reissullani huomattavasti enemmän kuin parina viime vuonna ja sellaisista paikoista, joista olemme aiemmin vain muistelleen, että tuossakin niitä vielä parikymmentä vuotta sitten oli.
En ole mikään erityinen sienien ymmärtäjä, en esimerkiksi tiedä miten niitä säilötään. Kuivamalla kai, tai sitten paistetaan ja pakastetaan? Hallitsemieni sieniruokien kirjokin ulottuu pastaan, kastikkeeseen ja piirakkaan. Tässä onkin aihealue, johon aion perehtyä paremmin. Sienikausi on kuitenkin niin lyhyt ja itse kerätyt sienet sen verran harvinaista herkkua, että kyllästymään ei pääse vaikkei mikään sieniguru keittiössä olekaan.
Salviavoissa paistetut sienet sopivat myös lisukkeeksi.

Kantarellit salviavoissa

Paista salvianlehtiä rapeiksi voissa, isot lehdet voi repäistä vaikka kahtia. Ole tarkkana lämpötilan kanssa, voi ei saa ruskistua.
Lisää pannuun kantarellit (kokonaisina) ja yksi siivutettu kesäsipuli, paista nopeasti ja ota heti pois liedeltä.
Kaada pannun sisältö keitetyn ja valutetun pastan joukkoon. Mausta oliiviöljyllä, sormisuolalla ja mustapippurilla. Tarjoile parmesaani- tai pecorino-raasteen kanssa.


4 kommenttia

 1. Ihanaa herkkua! Odotan jo viikonloppua, että pääsen sienimetsään ja toivottavasti tekemään sienipiirasta ja -muhennosta! :)

  Voi kuivattaa, mutta mielestäni sienestä häviää enemmän makua kuin esimerkiksi suppiksista tai mustatorvisienistä, jotka kestävät hyvin kuivatuksen.

  Jos pakastat vain vähän aikaa, voit pakastaa ne sellaisenaan. Jos kauemman aikaa, kannattaa ehkä paistaa ilman rasvaa suurimmat nesteen pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä Paula!
   Ajattelin tehdä lopusta saaliista, eli kantarelleista ja mustatorvisienistä piirakan. Sopiikohan ne yhteen?

   Poista
  2. Enpä ehtinyt vastaamaan. Kokeilitko jo? Minä en ehkä laittaisi, kun mustatprvisieni on niin kovin voimakkaan makuinen. Kaksi erinomaista sientä, mutta toinen ehkä peittää likaa toisen makua. Vai kuinka kävi?

   Poista
  3. En kokeillut kun keksinkin Sillä sipuli -blogista pitsan. :)
   Piirakan olin jo suunnitellut niin, että olisin laittanut sienet raidoiksi enkä sekaisin.
   Jos vielä pääsen metsään niin sit kokeilen.

   Poista

Blogger Template created by Photographic Elements