Enpä olisi uskonut, kun joku aika takaperin kävin kiireessä valmistamaan Lapsi Prinsessalle ja itselleni päivällistä niistä kaikista kolmesta jääkaapista löytyvästä aineksesta, että teen lopputulemaa uudestaan ja jaan sen täällä blogissakin!
Jääkaapista löytyi tuolloin yksi kesäkurpitsa, paistettua jauhelihaa ja puolikas sitruuna, josta oli jo kuorikin raastettu parempiin tarkoituksiin. Kuutioin kesäkurpitsan ja paistoin sen kultaiseksi runsaassa oliiviöljyssä, lisäsin pannuun jauhelihan ja sitruunamehua. Kuumensin ja lisäsin vielä silputtuja yrttejä. Lopputulos oli todella hyvää.
Tällä toisella kerralla lisäsin vielä sipulia ja valkosipulia ja vaihdoin sitruunaan limeen, kuorikin pääsi nyt mukaan. Spaghetti ei ole tähän paras mahdollinen pastamuoto, fusilli toimii paremmin.
Jauhelihapasta
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
oliiviöljyä
paistettua possun jauhelihaa
1 valkosipulinkynsi siivutettuna
2 kesäsipulia siivutettuna
1 limen raastettu kuori ja puristettu mehu
kourallinen tuoretta minttua ja korianteria
suolaa
mustapippuria
Kuutioi kesäkurpitsa ja paista kuutioihin kaunis väri runsaassa oliiviöljyssä. Lisää pannuun jauheliha, sipulit ja lime. Paista kunnes sipuli on pehmeää.
Ota pannu liedeltä ja sekoita joukkoon yrtit, mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
Sekoita keitettyyn valutettuun pastaan ja tarjoa raastetun grana padanon kanssa.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti