Tein lounaaksi pari nopeaa tomaatti-mozzarellaleipää uunissa. Perinteisessä bruschettassa grillatun leivän päälle laitetaan tomaattia, valkosipulia ja basilikaa. Minä laitoin kaikki ainekset basilikaa lukuunottamatta uuniin kerralla. Basilikankin voisi toki laittaa, mutta juuston alle.
Bruschettaan käy paremmin kuin hyvin eilisen leipä. Isot leivät käyvät vaikka lounaaksi sellaisinaan ja salaatin kanssa, pienemmistä tulee herkullinen alkuruoka.
Bruschetta
maalaisleipää
kirsikkatomaatteja
mozzarellaa
oliiviöljyä
basilikaa
Leikkaa tomaatit kahtia ja purista siemenet pois. Asettele tomaattipuolikkaat leipäsiivuille. Revi päälle mozzarella. Lurauta leiville runsaasti öljyä.
Paista 250-asteisessa uunissa (grillivastuksen alla) kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.
Viimeistele tuoreilla basilikanlehdillä.
Prinsessakeittiö löytyy myös Facebookista.
Ihanaa. Kun keksin mitä leivän asemasta, niin kokeilen heti. No gluteeniton näkkäri tietysti käy.
VastaaPoistaVoi olla näkkäristä vähän kuivaa ehkä? :)
PoistaTaitaa olla ettei mikään karppileipäversio korvaa tätä aitoa makua :) Ainakin niin olen huomannut. Meillä on ihanat leipävalikoimat täällä mutta mozzarelloissa olisi kyllä parantamiseen varaa.. Tosi hyvännäköisiä nämä, nam..
VastaaPoistaLaita jotain paikallista herkkujuustoa!
PoistaSellaisia ei ole :D ei ole mikään juustojen ystävän maa tämä ikävä kyllä... mausteinen manteli
VastaaPoistaHöh. :(
PoistaTulipa nälkä. Ihana kuva :)
VastaaPoistaOlen aivan huumassa bruschettaan tällä hetkellä, jäi päälle kahden viikon Italian lomasta jolloin niitä syötiin harva se päivä :) kotosalla laitan yleensä koko satsin kerralla uuniin, nopeaa ja helppoa. Nam!
Oih, kaksi viikkoa Italiassa, ihanaa!
PoistaToivottavasti mäkin pääsen pian.