Safkaa - Parempaa arkiruokaa

maanantai 20. elokuuta 2012

Seurasin vuosia sitten blogia, jota kirjoitti kaunis nuori espoolainen äiti, jonka miehellä oli ravintoloita, joka kävi tosi usein Gaudetessa ja joka harrasti juoksemista. Blogin mutkaton, rehellinen tyyli viehätti, erityisesti on jäänyt mieleen, että kirjoittajalla oli aina tuoreita kukkia kotona. Meni pari vuotta ennen kuin löysin tuon ihanan kirjoittajan, Hanna Gullichsenin uudestaan Chicling-blogista, joka (mikäs sen parempaa) keskittyikin nyt ruokaan.
Hanna on juuri julkaissut miehensä Alexanderin kanssa Safkaa-keittokirjan. Ja kukapa ei kaipaisi parempaa arkiruokaa? Sellaista, joka valmistuu nopeasti, ilman ihmeempiä fysiikan ja kemian professuureja ja kotikeittiön välinein. Safkaa on täynnä herkullisia ohjeita oikeista raaka-aineista. Ohjeet ovat selkeitä ja helppoja seurata ja soveltuvat kaikentasoisille keittäjille.
Reseptit ovat kovasti mieleeni ja hyvin samanoloisia kuin jo keittiössäni joka päivä valmistan. Parasta kirjassa ovat kuvat, stailaamattomat, rehelliset Hannan ottamat ruokakuvat oikeista ruoista juuri ennen perheen yhteistä ateriaa, tai sen aikana.
Tässäpä muuten oiva lahjavinkki ensimmäiseen omaan kotiin muuttavalle opiskelijalle. Suurin osa ohjeista sopii erinomaisesti pienenkin budjetin talouteen.

Testasin kirjasta kirjoittajansa yhteen saattanutta avokadopastaa. Ruoka valmistui pastan kiehuessa ja kelpaa monenlaiseen variointiin. Valtava annos pastaa katosi meidän suihimme hetkessä, Lapsi Prinsessakin söi aikuisten annoksen (omaa suolatonta versiotaan).

Safkaa-kirjassa on erityisen hienot kannet.Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements