Manteli-punaherukkapullat

maanantai 27. elokuuta 2012

En ole niin hyvä leipoja, ettäkö kovin villi soveltaminen varsinaisesti kannattaa. Vaikkei tässäkään nyt erityisen villiksi menty, niin olen kovasti ylpeä itsestäni kun kehittelin pullatäytteen omasta päästäni inspiraatiota netistä etsimättä. Idea tuskin on kovin originelli taikka omaperäinen, mutta toimi erittäin hyvin ja tulee käyttöön jatkossakin, ihania pullia!
Marjat voi jättää pois tai vaihtaa joksikin muuksi, minulla vaan sattui olemaan vielä pari desiä punaherukoita jääkaapissa.







































Manteli-punaherukkapullat

125 g huoneenlämmössä pehmitettyä voita
1 dl mantelijauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 dl punaherukoita
ruokokidesokeria

Sekoita pehmeään voihin mantelijauhe ja vaniljasokeri. Kauli kohotetusta pullataikinasta jauhoitetulla pöydällä mukavan tyynyn kokoinen levy. Levitä voiseos taikinalevylle.
Ripottele taikanalle marjat ja päälle ruokokidesokeria. Rullaa taikanalevy tiukaksi rullaksi. Leikkaa terävällä veitsellä n. 1,5 cm paksuisiksi siivuiksi. Nosta siivut pullavuokiin ja voitele kananmunalla, ripottele päälle raesokeria.
Paista 220-asteisessa uunissa kauniin kullanruskeiksi.


4 kommenttia

  1. Tosi hyviä, kiitos!
    -ä-

    VastaaPoista
  2. Ihana tuo vaaleanpunainen kannu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysin kirppikseltä femmalla, oli tarvettakin tuollaiselle yhden kupin pannulle. Mutta kun se on ihan käyttämätön ja niin soma, niin en raaski siinä kahveja keittää. :)

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements