Feta-hernepasta

torstai 2. elokuuta 2012

Yllättäen tämäkin ruoka sisältää paljon minttua. Minttu on vallan villiintynyt parvekkeellamme. Juuri tänään ihastelin pientä yrttitarhaani ja pohdin miten kaikki säilötään syksyn tullen. Minttua ei aio säilöä mitenkään, teen tujut mojitot!
Tässä ruoassa on muutamakin valmistusvaihe, mutta kaikki on yksinkertaista ja ruoka on valmis siinä ajassa kun pasta kiehuu. Tein Lapsi Prinsessalle oman version, jossa fetaa korvaa kesäkurpitsa, vauvanannos ei pidennä valmistusaikaa, lapsosen annoksen valmistuminen sisältyy reseptiin kursiivilla.

Feta-hernepasta

1 l herneitä
1 pkt fetaa
1 sitruuna
nippu minttua
oliiviöljyä
1 kesäkurpitsa

Laita pastavesi kiehumaan.
Laita toiseen kattilaan pari desiä vettä vauvanruokaa varten ja pistä sekin jo tulille.
Pese kesäkurpitsa, poista päädyt ja pilko kiekoiksi, jotka leikkaat vielä neljään osaan. Laita palat kattilaan vaikkei vesi vielä kiehuisikaan, peitä kannella.
Riivi herneet, pese sitruuna ja irrota mintunlehdet oksista.
Laita kolmanteen kattilaan pari desiä vettä ja kuumenna kiehuvaksi.
Pastankeittovesi kiehunee jos tässä vaiheessa, joten lisää veteen reippaasti suolaa ja heitä sekaan pasta.
Erota herneistä pari ruokalusikallista ja laita kiehumaan kesäkurpitsojen kanssa. Laita herneet juuri kiehauttamaasi veteen ja keitä 3 minuuttia. 
Herneiden kiehuessa murskaa feta. Raasta yhden sitruunan kuori ja revi mintunlehdet.
Valuta herneet ja siirrä sivuun odottaamaan.
Valuta kesäkurpitsa-hernekeitos. Laita vauvanannos lautaselle, lisää pieni osa mintusta ja sitruunankuoresta ja pari tl oliiviöljyä. Sormiruokailija voi syödä ruoan sellaisenaan tai sitä voi kevyesti muhentaa haarukalla tai jopa soseuttaa.
Valuta valmis al dente pasta, kaada tarjoiluastiaan (takaisin kattilaan), lorauta joukkoon reilusti oliiviöljyä. Erota vauvalle oma pasta-annos tässä vaiheessa, al dente pasta ei soseudu, mutta pienentyy tarvittaessa haarukalla.
Lisää feta, herneet, sitruunankuori ja minttu. Sekoita ja tarjoile heti.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements