Lime-valkosuklaamuffinit

maanantai 13. elokuuta 2012

Iltapuhteina leipaisin kodin herkulliselta tuoksuvaksi jo kertaalleen erinomaiseksi havaitulla muffinireseptillä. Nyt leivonnaisia maustoivat lime ja valkosuklaa. Ihan törkeen hyviä nämäkin. Olen iloisen ylpeä tästä uudesta muffinitaidostani!

Lime-valkosuklaamuffinit (12 kpl)

125 g sulatettua ja jäähdytettyä voita
125 ml jugurttia
1 kananmuna
1 limen raastettu kuori ja puristettu mehu
250 g vehnäjauhoja
125 g ruokokidesokeria
1 tl ruokasoodaa
125 g valkoista suklaata

Sekoita kosteat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita nämä kaksi seosta nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Pilko valkosuklaa pieniksi paloiksi ja lisää palat taikinaan nuolijalla käännellen.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.


8 kommenttia

  1. Mun eiliset muffinssit oli melkoinen episodi, sekoitin proteiinijauhepurkin ja kookosjauhopurkin... Ihmeesti niistä tuli ihan syötäviä kuitenkin, mutta saivat lisänimen "massamuffinssit". :D

    Lime ja valkosuklaa kuulostaa ihanalta yhdistelmältä!

    VastaaPoista
  2. Siis näitä!

    Ja pakko vielä sanoa, että Voi Tusla!

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa ihanalta yhdistelmältä, varmasti herkullisia! :--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopivat tosiaan erittäin hyvin yhteen. Tuli heti mieleen mousse samoista aineksista, joku ilta kun tulee vieraita, niin teen jälkkäriksi.

      Poista
  4. Näistä tuli täydellisiä! Tai oikeastaan yhdistin kaksi muffinsiohjetta lopputuloksena mustikka-valkosuklaa-sitruuna. Yleensä muffinsit on kuivia ja tylsiä, mutta tällä ohjeella niistä tuli Arnolds donuts-tyylisiä, eli täydellisiä. Meheviä ja kosteita. Kiitos ohjeesta!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ihanalta sunkin yhdistelmä!
      Eikö olekin ihanan meheviä? Mä kutsun näitä jo 125-muffineiksi raaka-ainemäärien mukaan. Oli pakko kehittää jotain, jonka aineet ja määrät muistan helposti. :)

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements