Spaghetti al pancetta ed erba cipollina

perjantai 9. toukokuuta 2008

Eli spaghetteja pekonilla ja ruohosipulilla. Minulla on erityinen mieltymys pekoniin, laittaisin sitä mieluusti joka ruokaan. Siksipä näitä somia pekonikuutioita löytyy jääkaapista myös silloin kuin sieltä ei löydy mitään muuta. No eilen olis kyllä löytynyt, mutta laiskotti ja teki pastaa mieli. Paitsi ettei ollut pastaa ja vitkuttelin niin kauan kauppaan lähtemisen kanssa, että kaikki oikeat kaupat olivat jo kiinni ja jouduin menemään Fredan K-extraan vai mikä Piccolo se nyt sit onkaan. Pelottava kauppa joka tapauksessa. Muutama vuosi takaperin jouduin siellä myyjän silittämäksi. Siis minulle ihan täysin tuntemattoman myyjän, joka tunsi myötätuntoa juhannuksen kunniaksi menetettyä ääntäni kohtaan ja koki siten aiheelliseksi käydä minua päästä paijaamaan. En ole vieläkään toipunut järkytyksestä.
Katseeni kiersi pastahyllyä ja haeskeli pennejä (turhaan) ja samalla havainnoi mielenkiintoisia tuotteita; En käytä koskaan mitään pussikastikkeita, joten en osaa ottaa niihin ihmeemmin kantaa, mutta siltikin sitruunakastike jauheesta tuntui jotenkin oudolta noin niin kuin kaupan ainoana kastikevaihtoehtona. No taisi siinä olla joku toinenkin, mutta ei jäänyt mieleen mikä. Ja vuokaspray, olenko jotenkin maailman takapajuisin tyyppi, joka tekee kaiken vaikeimman kautta, kun olen tähän päivään saakka pärjännyt nokareella voita? En uskaltanut edes katsoa, mistä koostuu moinen spray. Tulee mieleen pullotetut kananmunat, myydäänköhän niitä vielä?

300 g spaghetteja
3 rkl pekonikuutioita
2 rkl pinjansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
puoli ruukkua ruohosipulia
½ dl oliiviöljyä
mustapippuria

Keitä pasta runsaassa suolatussa vedessä. Aloita kastikkeen valmistus kun pasta menee kattilaan, soosi valmistuu nopeammin kuin pasta.
Laita pannuun öljytilkkaan pekoni, pinjansiemenet sekä kuorittu ja likistetty valkosipulinkynsi. Kuullota reippaasti kunnes pekoni ja siemenet ruskistuvat. Poista valkosipulinkynsi ennen kuin se alkaa käristymään, ettei ruuasta tule kitkerää. Ota pannu pois liedeltä, lisää loput oliiviöljystä ja rouhi päälle mustapippuria. Silppua ruohosipuli ja sekoita pekonisiemeneen kera pastan. Tarjoile heti parmesaaniraasteella höystettynä.

8 kommenttia

  1. pullotettuja munia?! herran tähden... älytöntä tuote mielestäni on myös valmis kaakao litran tölkissä.

    VastaaPoista
  2. Tai se valmiiksi suodatinpusseihin pakattu kahvi...
    Se sprayrasva haisee ihan törkeen pahalle, yöks!
    Mut toi pekonipasta taas on törkeen hyvän näköistä, kuola valuu... Pinjat vielä kruunaa kaiken. Nam ja Mums!!!

    VastaaPoista
  3. Tästähän pitäis melkein järjestää kysely, typerimmästä elintarvikkeesta nääs. ;) Ihmiset ovat varmasti maailmalla törmänneet vaikka mihin omituisuuksiin, ja ihan lähikaupassakin.

    Kati: Myydäänkö noita valmiita suodatinpusseja kaupassa usean kappaleen paketissa ja eri kuppimäärillä vai kuin? Mun pitää nähdä tuo livenä, älytöntä.

    VastaaPoista
  4. Voi apua :D
    Mie oon ollu siellä kauheassa pelottavassa kaupassa töissä pari kuukautta. En kyllä myönnä silittäneeni.. Oikeassa olet, hurja mesta.

    Mutta pasta on varmasti herkullista!

    VastaaPoista
  5. hanna: et tainnut olla sinä se silittelijä, ellet ole viime aikoina sukupuolta vaihtanut. :D

    VastaaPoista
  6. Käsittääkseni jossain (ei kai Suomessa sentään) on myyty keltuaisia ja valkuaisia erikseen pullotettuna. Se menee kyllä jo niin yli..

    VastaaPoista
  7. Eikö niitä munia tosiaa Suomessa myyty, niitä mainostettiinkin isolla kampanjalla..?

    VastaaPoista
  8. Pöyristyttävintä mitä minä olen nähnyt suomalaisessa kaupassa on Okinawalta rahdattu pullovesi.

    Jotain muutakin varmaan muistista löytyisi, mutta onnekkaasti en saa juuri nyt mitään muuta mieleeni.

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements