Pasta e patate alla rustica - maalaistalon hätävarapasta

keskiviikko 8. lokakuuta 2008

Raskas shoppaus vaatii raskaat eväät. Raskaalla shoppauksella viittaan tietenkin Hulluihin Päiviin. Kiitos nykyään omituisen unirytmini, olin Stockalla jo heti kahdeksan jälkeen. Enkä todellakaan ollut ensimmäinen, hyvä kun sekaan mahtui. Sen sijaan olin viimeisiä, jotka ehtivät saada omakseen ihanan Double Bubble -lampun, oujee!
Ruokatorstain hankin tietenkin ensimmäiseksi, se odottaa nyt tuossa vieressäni iltapäiväsumppia, jolloin ehdin siihen tutustumaan.
Lounaaksi nautitun rustiikkisen pastan ohje on Maarit Enkovaara-Astraldin kirjasta Intohimona Italia. Kirjassa kerrotaan, että pasta on etelä-italialaista perua ja syntynyt 'kaikkea mitä kaapista löytyy' -periaatteella ja toimii oivana tapana päästä eroon pastapussinpohjista ja juuston käntyistä.
Pastana minulla toimi penne ja tuollainen täysjyväkukkanen, juustoja mulla oli kahta, joista toisesta en ole ihan varma, jotain tilsit-tyyppistä kuitenkin, toinen oli manchegoa. Lisäsin pekonikuutioiden sekaan niiden paistuttua vielä ruokalusikallisen pinjansiemeniä. Lopputulos ei ole mitenkään erityisen kuvauksellinen, mutta sitäkin herkullisempi. Tein ison annoksen, jotta siitä saa huomenna lounaaksi pastafrittatan.

erilaisia pastoja sekaisin
muutama peruna
pekonikuutioita
oliiviöljyä
raastettuja kovia juustoja
puolipuskaa basilikaa
mustapippuria

Kuori ja pilko perunat. Laita ne kiehumaan runsaaseen suolattuun veteen, pastan on tarkoitus mahtua tähän samaiseen kattilaan. Perunoiden ollessa puolikypsiä lisää pasta keittoaikojensa mukaan. Paista pekoni rapeaksi ja raasta juustot sekä revi basilikanlehdet valmiiksi. Valuta pasta ja perunat, lisää pasta-perunoihin runsaasti oliiviöljyä, pekonit, juustoraaste ja reivityt basilikan lehdet. Mausta mustapippurilla ja sekoita.

8 kommenttia

  1. Mäkin sain Ruokatorstain! Jeee!

    VastaaPoista
  2. Ruokatorstai tosiaan on mainion oloinen kirja. Niin, ja minä idiootti ostin sen uutena ja täydellä hinnalla.

    Pastafrittata on minulle uusi asia, mutta frittata kuulostaa paistamiselta ja pienellä googlaamisella löysin tämän eli pastafrittata on ilmeisesti eilisistä pastanjämistä tehty munakas. Ymmärsinkö oikein?

    VastaaPoista
  3. Mä ehdin lukea vasta tammikuun, mutta mainiolta tosiaan vaikuttaa.

    Oikein ymmärretty Ari. Pastamunakas on ihan älyttömän hyvää! Varsinkin kun pastan kanssa on perunoita ja pekonia. ;)

    VastaaPoista
  4. Mitämitämitä?? Siis ruokatorstain saa oikein kansien välissä, sen minäkin haluan. Sitten voin heittää roskiin kaikki kymmenien vuosien aikana leikatut reseptit, joita putkahtelee esiin mitä ihmeellisimmistä paikoista.
    Siis Hulluille Päivillekö?

    t.äiti

    VastaaPoista
  5. Sinne vaan keltaisten haamujen sekaan heti aamusta äiti!

    VastaaPoista
  6. No Niin. Sitten pinoon vinkkejä siitä, miten käyttää "järkevästi" hervoton määrä hilloja!!! Huhuilin jo tuonne Bella Vanillankin suuntaan - hänhän se alkuperäinen villitsijä oli :)
    Kävin aamulla Stokkan Herkussa ja olihan siellä muutama muukin purkkeja hamstraamassa, taisi olla monilla kakun, ei hillon kuvat silmissä! Onkohan kellään kokemusta muista "purkkimerkeistä" kakkuprojektin käytössä?
    On tämä kanssa..... :) :)

    VastaaPoista
  7. Mun ei pitänyt tänään Stockalle ollenkaan, mutta ne hillot! Tai lähinnä hillopurkit.. Ei auta kuin suuntia sinne siis. Ja nyt pitää tosiaan pistää mietintään, että mitä niistä hilloista oikein tekis. Kovin montaa purkkia ei pysty syömään lusikalla purkista suoraan. :D

    VastaaPoista
  8. lähetin sulle just sähköpostia. (ilmoitin vaan jos käyt siellä yhtä harvoin kuin minä omassa g-mail postissa...)

    koordinaatteja meille eli Lettukesteille tulee viikonlopun aikana.

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements