Paahdetut mantelit ja pähkinät - 1. luukku

maanantai 1. joulukuuta 2014

Itse paahdetut pähkinät ja mantelit ovat ihan superhelppoja tehdä eivätkä noin terveellisyysmielessäkään ole se huonoin snäck glögin oheen. Sekä mausteita että itse pähkinöitä voi varioida mielensä ja kaappien sisältöjen mukaan. Kun paahtopuuhiin ryhtyy, kannattaa tehdä reilu satsi kerralla, nämä ovat nimittäin parhaimmillaan jäähtyneinä, oikeastaan vasta seuraavana päivänä. Vaahterasiirappipekaanit ovat poikkeus, ne ovat erinomaisen herkullisia myös kuumina.

Vinkki: Paahtuneen pähkinän ja palaneen pähkinän ero on noin 30 sekuntia, joten tarkkaile paahtoa. Pähkinät ovat valmiita kun ne ovat saaneet kultaista väriä ja tuoksuvat hyviltä.

Prinsessakeittiö-blogi ei päivity enää, mutta jatkan osoitteessa veerarusanen.com. Siellä kaikki reseptit ovat gluteenittomia enkä käytä enää lainkaan raffinoitua sokeria. Tervetuloa seuraamaan sinnekin!

Liity uuden blogin postituslistalle ja saa lahjaksi tulostettavan ateriasuunnitelman, jonka avulla voit miettiä viikon ateriat kauppalistoineen etukäteen.





Paahdetut chili-cashewpähkinät

200 g cashewpähkinöitä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl chilijauhetta tai chilihiutaleita
0,5 tl suolahiutaleita

Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Levitä pähkinät leivinpaperin päälle uunipellille ja työnnä uuniin noin 10 minuutiksi. Tarkkaile paahtoa!
Sekoita öljyyn chili ja suola isossa kulhossa. Kaada kulhoon tulikuumat pähkinät, sekoita huolella ja hartaasti.
Tarjoile täysin jäähtyneinä.



Paahdetut vaahterasiirappipekaanit

200 g pekaanipähkinöitä
2 rkl vaahterasiirappia
1 rkl ruokokidesokeria

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kulhossa vaahterasiirappi, sokeri ja pähkinät. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda noin 10 minuuttia. Asemoidu uuninluukulle silmä tiukasti kiinni pähkinöissä viimeistään viiden minuutin jälkeen, nämä palavat todella herkästi.
Irrota mahdollisesti toisiinsa kiinnittyneet pähkinät puulastalla.


Paahdetut hunaja-kanelimantelit

200 g manteleita
2 rkl hunajaa
2 rkl vettä
2 tl rypsiöljyä 
0,5dl sokeria
2 tl kanelia
0,5 tl suolaa

Laita uuni lämpiämään 200-asteiseksi. Levitä mantelit uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda kuumassa uunissa kymmenisen minuuttia, tarkkaile paahtoa.
Mittaa hunaja, vesi ja öljy laakeaan pannuun ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada pannuun mantelit ja sekoittele kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut.
Mittaa kulhoon sokeri, kaneli ja suola, kaada kulhoon mantelit suoraan pannusta ja sekoita.
Tarjoile jäähtyneinä. 
Manteleiden ohje on täältä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements